De tekst op de afbeelding luidt 'Wat er ook gebeurt, we staan achter oranje'. De tekst komt van de Nationale Nederlanden, verzekeringsmaatschappij en hoofdsponsor van het nationale team in 2000.

Vind je de slogan goed bij de afbeelding passen? En bij een verzekeringsmaatschappij? Bespreek dit in de klas.

Stel je voor dat niet een verzekeringsmaatschappij, maar een frisdrankfabrikant de hoofdsponsor van het team is. Bedenk in tweetallen een nieuwe slogan die bij de afbeelding en de nieuwe sponsor past.

Achtergrondinformatie

In het jaar 2000 was Nederland samen met België gastland voor het Europees Kampioenschap voetbal. Dit betekende voor het Nederlands elftal dat het automatisch geplaatst was en dus niet mee hoefde te doen aan de voorrondes.

Het Nederlands elftal wist de halve finale te bereiken en kwam uit tegen Italië. In deze wedstrijd had Nederland weinig geluk met het nemen van strafschoppen. Grote namen als Frank de Boer en Jaap Stam misten de penalty's, wat Nederland een plaats in de finale kostte. De beelden van de mislukte strafschoppen staan menig voetballiefhebber nog op het netvlies, want ze werden keer op keer door de media getoond.

Frankrijk won in de finale van Italië door een golden goal. Dit is de naam voor het eerste doelpunt dat een team scoort na de verlenging. De winnaar is dan direct bekend. Grote afwezige in het toernooi was het land Kroatië dat in 1998 nog een derde plaats wist te behalen.

De afbeelding is een reclameposter van verzekeringsmaatschappij Nationale Nederlanden, de hoofdsponsor van het Nederlands elftal in 2000. Op de afbeelding staat de slogan 'Wat er ook gebeurt, we staan achter Oranje.'