Wie van je leerlingen ziet nooit een detail over het hoofd of kan als geen ander de boodschap van een beeld achterhalen? Welke leerling kan heel goed zien wat het doel van een afbeelding is? Kortom: wie is er een kanjer in Beeldkraken? Doe met klas de Beeldkraken Quiz en kom erachter!

Leerlingen kunnen vanaf nu testen hoe goed ze zijn in begrijpend kijken met de Beeldkraken Quiz!

Iedere quiz bestaat uit één afbeelding met tien meerkeuzevragen. De vragen dagen de leerlingen uit kritisch en aandachtig naar de afbeelding te kijken. Alle afbeeldingen komen uit de beeldencollectie van de Atlas Van Stolk.

De opbouw van de vragen is gebaseerd op de drie stappen uit het INTRO van Beeldkraken: het eerste gezicht, kijkwijzer en inhoud.

Leerlingen worden aangespoord eerst goed te kijken naar wat er precies op het beeld te zien is. Daarna wordt hen gevraagd goed te kijken naar hoe de afbeelding is gemaakt. Tenslotte geven ze antwoord op vragen die gaan over de afgebeelde gebeurtenis en de boodschap van de afbeelding.

Aan het einde is te zien hoeveel punten de leerling heeft behaald. Bij een aantal modules is er ook een verschillenspel.

Nieuwe quizzen

Houd de Beeldkaken Quiz goed in de gaten! De pagina zal telkens worden aangevuld met nieuwe quizzen. Er is steeds weer een nieuw beeld te ‘kraken’ dus!