Van zaterdag 2 februari t/m 19 mei is Beeldkraken te zien in de Kunsthal in Rotterdam met de expositie ‘Beeldkraken. Je weet niet wat je ziet’.

BEELDCOLLECTIE

Aan de hand van een vragenkaartje kun je als het ware een speurtocht doen langs de originele beelden van Atlas van Stolk. Heb je kritisch gekeken en de vragen op het kaartje beantwoord? Vul de oplossing in op het grote digischerm en check of je een kritische kijker bent!

TOUCHTAFELS

Naast de originele beelden van Atlas van Stolk zijn er ook drie interactieve Onwijs touchtafels aanwezig met digitale beelden die leerlingen prikkelen met vragen en korte serious games.

BEELDKRAKEN.NL

Ter voorbereiding en na afloop van het bezoek aan de Kunsthal is het mogelijk om gebruik te maken van de gratis lesmodules op www.beeldkraken.nl. Dit zijn makkelijk te gebruiken lesmodules die vakoverstijgend kunnen worden ingezet bij bijvoorbeeld Nederlands, maatschappijleer, geschiedenis en CKV. 

Beeldkraken daagt jongeren uit om op een interactieve manier beelden kritisch te bekijken, te analyseren en bronnen tegen het licht te houden.

Als je goed kijkt, zie je meer!

Meer informatie of je bezoek plannen? Ga naar de website van de Kunsthal.