PROJECT SPOTPRENTANALYSE

Len Munnik en Bas van der Schot zijn twee bekende cartoonisten die tijdens de coronacrisis hun commentaar of kritiek op actuele gebeurtenissen niet onder stoelen of banken steken. Beide tekenaars tekenen vaak over politieke zaken, maar elk in een heel andere stijl. Tien van hun spotprenten staan in Project Spotprentanalyse centraal. In tien modules van Beeldkraken is het aan jou om hun spotprenten te bekijken, interpreteren en beoordelen!

 Bas van der Schot is geboren in 1970 en raakte tijdens de geschiedenislessen op de middelbare school geïnteresseerd in spotprenten. De combinatie van humor en politiek sprak hem meteen aan. Hij koos voor een studie politicologie en leerde het tekenen zichzelf aan. Inmiddels verschijnen zijn tekeningen regelmatig in verscheidene Nederlandse media zoals De Volkskrant, Vrij Nederland en het weekblad Intermediair.

 Len Munnik is in 1945 geboren, direct na de Tweede Wereldoorlog. Hij wist al jong dat hij tekenaar wilde worden en koos dan ook voor een studie aan de grafische school. Munnik is al tientallen jaren cartoonist voor het dagblad Trouw. Ook tekent hij veel voor vakbonden en andere maatschappelijke organisaties zoals vredesbewegingen, milieu-, dierenrechten- en anti-apartheidsorganisaties.

Bekijk hieronder de tien spotprenten die nieuw zijn toegevoegd aan www.beeldkraken.nl . En probeer samen met jouw leerlingen de boodschap van de prenten te achterhalen.

TERUG NAAR NORMAAL
TRACK AND TRACE
BIERTJE?
DE ZONNEKONING
EIGEN SORES
HOGE NOOD
ANDERHALVE METER
CODE GEEL
STRIKE
DE HEER REGEERT